Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира проект на Община Бургас за укрепяване на свлачището в "Сарафово". Това каза пред журналисти по време на инспекцията на зала "Арена Бургас" служебният министър арх. Иван Шишков, предаде репортер на "Фокус". 

"Видях свлачището на място и обсъдихме проблема. Идеята е проектът да бъде иницииран в самото начало от Община Бургас, след което да се намери възможност за финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, така че свлачището да бъде укрепено", посочи арх. Шишков. 

По думите му това е възможно да се случи и до 2-3 месеца след изготвянето на проекта. 

"На утрешната сесия ще внесем извънредна докладна за осигуиряване на средства за проектиране. Областна управа ще провери законността ѝ, така че тя да бъде с предварително изпълнение. През това време ние ще имаме възможност да направим проектирането, което да внесем впоследствие в Министерството", посочи кметът Димитър Николов

Областният управител проф. Мария Нейкова добави, че ще се направи всичко възможно проблемът да бъде разрешен максимално бързо.