Има поет ангажимент от страна на строителя да завърши етап от зала Арена Бургас до 2 месеца. "Идеята е да бъде изваден на втори етап фитнесът, СПА и ресторантът, което няма да попречи за използването на самата зала. Има да се извърши проект по преработка по време на строителството във връзка с противопожарни норми", това обяви в Бургас служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, предаде репортер на "Фокус". 

 "Това безвремие от почти години и половина, в което нищо не се правеше по залата, са загубено време за Бургас и националния спорт. Още в миналогодишния бюджет бяхме предвидили да финансираме европейски и световни събития, които изтървахме като град - домакин. С това загуби дребният и едрият бизнес. С тази подкрепа съм оптимист, че залата максимално бързо ще влезе в експлоатация", отбеляза кметът на Бургас Димитър Николов.  

"Тази зала е изключително важна, защото тя е достатъчно голяма и става за лека атлетика. Единствената зала в България, в която се провеждат състезания на закрито по лека атлетика е зала Фестивална, която е значително остаряла. Бургас ще има едно уникално спортно съоръжение", добави Шишков.