След успешното класиране и представяне на Националната олимпиада по информационни технологии, след интервюто дадено от него и Елза Личева – негов ментор за Българско национално радио, Лъчезар беше поканен на среща от Министъра на туризма д-р Илин Димитров. Това съобщиха от СУ "Антим I“ в Златоград.

"Магията на Златоград" е проект на Лъчезар Йорданов от VI клас, който донесе на момчето и СУ "Антим I" много позитивни емоции и награди. Лъчко беше награден със специална грамота за личен принос и реализиране на проекта “Магията на Златоград", а той подари на Министъра на туризма керамична стомна с мотиви от родния град.

На сайта, изготвен от Лъчезар е събрана информация за местоположението на Златоград, за неговата богата история, културни събития, музеи, църкви, параклиси и екопътеки.

На срещата с Министър Димитров беше поканена и Емилия Юрчиева, която получи грамота за цялостен принос на Средно училище "Антим I"в развитието и модернизацията на системата на образованието. Това е огромно признание за труда на целия екип учители и ученици. Тя от своя страна подари на д-р Илин Димитров картина от Златоград, нарисувана от деветокласничката Веселина Северинова.

Госпожа Елза Личева подкрепя и напътства Лъчезар в осъществяването на този проект. Вдъхновението на учителя стимулира и амбицира Лъчко. Тя получи поздравления за иновативния подход в работата й с децата.

Целият екип на училището е горд с постиженията на Лъчезар и всички ученици като него, доказали, че СУ "Антим I" е училище за първенци!