Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов ще участва в кръгла маса в Плевен на тема "Държавни политики и устойчив бизнес“. Събитието ще се проведе днес от 15.00 часа в заседателната зала на Областна администрация – Плевен, пл. "Възраждане“ №1, ет. 4, съобщиха от министерството. Кръглата маса се организира по инициатива на Министерството на околната среда и водите в сътрудничество с Балкански институт за устойчиво развитие и Областна администрация – Плевен. За участие са поканени представители на бизнеса от Плевенска област.

През следващите 8 години постигането на целите за устойчиво развитие ще продължат да бъдат от изключителна важност в национален, европейски и световен план, за да бъде гарантирана стабилна, устойчива и просперираща икономика. Министър Сандов ще представи на кръглата маса основните цели и приоритети на страната ни по отношение на бизнеса, устойчивото му развитие и предвидените държавни политики.

Холистичният модел в управлението, основан на въвличане на заинтересованите страни и постигане на баланс на интересите им в процесите на взимане на решения, устойчивото управление на технологичните, енергийните, финансовите и човешки ресурси и ефективната им организация ще бъдат във фокуса на предстоящата дискусия. Представители на водещи фирми и мениджъри от Плевенска област ще имат възможност да споделят добри практики от своя бизнес и да обсъдят перспективите в контекста на постигане на здравословна околна среда, устойчиво развитие и зелена икономика.