Мина Каукова влиза в ролите на Ирида и Психея в най-новия спектакъл на Драматичен театър "Никола Вапцаров“ – Благоевград. Актрисата с лична премиера в спектакъла "Метаморфози“ по Овидий, реж. Стайко Мурджев. Тя влиза в ролите на Ирида и Психея в "Метаморфози“.

Това е спектакъл-компилация от антични митове, който вниква дълбоко в човешкото съзнание и изследва неговите дебри. Режисьорската интерпретация предизвиква зрителя и възприятията му. Силни естетически образи и въздействаща актьорска игра водят мисълта към вътрешния свят на човека и най-съкровените му преживявания.

Премиерата на "Метаморфози“ беше през изминалата година, а постановката се радва на огромен зрителски интерес. Спектакълът също донесе на благоевградския театър цели две номинации за престижните национални награди ИКАР 2024 в категорията "Майсторско техническо осъществяване“, както и за сценографията на Никола Налбантов.

Сега в актьорския състав влиза ново попълнение. Мина Каукова завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. д-р Атанас Атанасов през 2023 година. На телевизионните зрители тя е позната и от сериала "Съни бийч“ и "Мен не ме мислете“.