Михаела Филева пее на Майските празници на културата в Дупница, съобщиха за "Фокус“ от Община Дупница. Началото на концерта е от 19.00 часа, а мястото – площад "Свобода“. Програмата на празниците продължава на 28 май от 17.00 часа. Тогава ще бъдат отбелязани 130 години театрално дело в града. Във фоайето на Общинския драматичен театър ще бъде представена изложба на театрални сценични костюми. От 19.00 часа е премиерата на постановката "Чудомир“.

На 29 май от 19.00 часа на сцената на площада ще се състои фолклорен концерт на Димана Боянова, солистка на ансамбъл "Пирин“. Празниците продължават на 30 май с откриването на Югозападния фолклорен международен фестивал "Мир на Балканите“. Той продължава и на 31 май.

На 1 юни от 10.00 часа в парк "Рила“ ще бъде отбелязан Международния ден на детето с "Фамилатон“, а от 18.00 часа на площад "Свобода“ продължава международният фолклорен фестивал. Неговото закриване ще бъде на 2 юни. На същата дата, но от 21.00 часа на площад "Свобода“ ще се състои тържествена заря-проверка по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.