В навечерието на Великден доброволци раздадоха стотици пакети с трайни храни на пенсионери от община Кюстендил и съседни населени места. В интервю за "Фокус“ Ангела Николова, част от групата доброволци "Миг човечност“ посочи, че това се случва за поредна година. Хора от Кюстендил и цялата страна участват като доброволци в подкрепа на възрастните хора в неравностойно положение. Те събират дълготрайни хранителни продукти, които след това доставят до домовете на нуждаещите се.

Там те дават на хората своята подкрепа и вярата, че винаги има кой да чуе нуждата им от помощ. Тази година са подпомогнати 959 души от 67 населени места.

"Пряката ни среща в домовете на хората ги зарежда и тях повече. Колкото и да са в затруднено положение, чисто в битов план, ми прави впечатление, че нещото от което най-много имат нужда са разговор, внимание – те са самотни. От наша гледна точка, ние получаваме изключително положителни емоции и едни разговори които за съжаление в нашето ежедневие може би не намираме“, сподели Ангела Николова.

По думите й възрастните и самотни хора чакат тези срещи като един празник. Тя посочи, че доброволчеството продължава да съществува и много хора се отзовават да отправените призови за помощ и подкрепа. Тази година във великденската кампания са се включили детски градини и гимназии от Кюстендил.

"Благодарим на всеки един, който се включи и който спомогна да внесем светлина в домовете на хората! Заредихме се с положителни емоции, безброй истории и преживявания, които дълго ще топлят сърцата ни“, допълни Николова.