След преустройство на апартамент мръсните води започват да се изливат през комина и минават през апартаментите на долните етажи в столичния квартал "Разсадника".

Положението става още по-опасно, след като водата достига и електрическата мрежа, като по стените освен вода започва да тече и ток. Според собственичката на апартамента с аварията домоуправителят е я заплашвал.

След репортаж на bTV вече има реакция от страна на институциите.

"След репортажа се намеси общината и контрола по строителство, които провериха сигналите, които бяхме пуснали. От 29 януари започна това нещо, а общината се намеси на 9 март. Проблемът беше ремонтиран", обясни домоуправителят Иван Андреевски.

Живущите в блока коментират, че реакцията на институциите е била бавна, идвайки едва след излъчването на репортажа за аварията.

"Първият път ни препратиха към прокуратура и полиция. Вторият път дойдоха на проверка и решиха проблема. Опитът ни показа, че четвъртата власт реши проблема. Общината се задейства след вашето включване. Пожарната се задейства и дойдоха, установиха, че няма опасност от пожар", посочи Лина Великова, собственик на апартамент.