25 водещи компании от Република Индия ще участват в 76-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив. Те ще представят индустриални технологии, машини и съоръжения в Международен панаир Пловдив от 19 до 24 септември 2022 г.

Сред тях са утвърдени производители и търговци в стоманодобивната промишленост, минната и сондажна индустрия. Лидери в бранша ще покажат платформи и аксесоари за бетонопроизводство, шлифовъчна и фрезовъчна техника. Качествено оборудване и резервни части за селскостопанска и строителна техника ще демонстрират утвърдени компании от южноазиатската страна.

С богата експозиция се включват и производители на машини за полимерни изделия и фирми, специализирани в производството на всякакъв вид хартия. Автомобилостроенето и аерокосмическата индустрия ще бъдат представени от световно признати компании в областта на производството и доставките на високо прецизно обработени компоненти.

Традиционно добрите българо-индийски отношения са солидна база за разширяване на икономическото сътрудничество и стокообмена между стопанските субекти. Участието на толкова авторитетни фирми и компании от Индия в Международния технически панаир е оптимистичен знак за перспективно развитие на търговските връзки.