За поредна година Община Гоце Делчев и Народно читалище "Просвета - 1865" гр. Гоце Делчев, организират за поредна година празнично отбелязване на Международния ден на танца. Събитието ще се проведе в град Гоце Делчев на 29 и 30 април 2023 г. (събота и неделя), като това ще бъде неговото четиринадесето издание, предаде репортер на "Фокус“.

В Гоце Делчев, отбелязването на Международния ден на танца вече се превърна в традиция. Всяка година танцови състави от района, страната и чужбина, показват своите умения и се веселят заедно в името на танца.

Програмата за отбелязване на Международния ден на танца ще продължи 2 дни. През първия ден в събота, 29 април, ще се състои традиционното и много атрактивно дефиле на участниците. Тази година то ще започне в 17:00 часа от площад "Македония“ и ще завърши на площад "Гоце Делчев“. След това ще бъде концертът на всички участващи състави, които тази година са общо 19 на брой. През втория ден в неделя, 30 април, ще има открит урок по разучаване на български хорả в Градския парк.

Тази година специални участници в танцовото събитие са Фолклорен танцов ансамбъл при община Нилюфер, гр. Бурса, Република Турция; КУД "Ефрем Каранов“ гр. Кратово, Република Северна Македония и Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци - гр. Гоце Делчев. След огромния интерес миналата година, в тазгодишното шествие отново ще се включат представители на детски и учебни заведения в община Гоце Делчев. Всеки, който има желание и разполага с носия или фланелка с фолклорни мотиви, може да се включи в атрактивното дефиле на участниците.