Традиционно в пролетните месеци ОУ "Васил Левски“ Пловдив организира Ден на отворените врати – събитие, при което входът е свободен за всички желаещи да станат съпричастни с училищния му живот.

Целта на проявата е бъдещите първокласници и техните родители да опознаят училищната среда; децата да надникнат във вълшебния свят на знанието преди началото на новата учебна година, за да могат да се адаптират по – лесно. Тази година се очаква събитието да бъде по -различно, още по - вълнуващо и наситено с емоции. Подробности за него споделя директорът на ОУ "Васил Левски“ – г – жа Гергана Петрова.

"Изграждането на едно училище и добрата му репутация са резултат от екипна работа. Резултатите се проявяват в добрата образователна среда, възможностите за обучение чрез действия и осъществяване на междупредметни връзки; още - постиженията на учениците в национални и международни участия, отличията на учителите в престижни образователни конкурси.

С грижовност, внимание и професионализъм работят всички педагози. Не случайно в годините затвърдихме позицията си на едно от най – желаните основни училища в Пловдив. Доказателство за това е сериозният наплив от желаещи родители на първокласници и петокласници да запишат децата си при нас.

Щастлива съм да споделя, че тази година в Дните на отворени врати, училището ще посрещне експерти по образованието и учители от Румъния. Те ще ни гостуват от днес до 25 април в училище. Подготвили сме богата програма от открити уроци на учители както в сутрешните часове, така и следобед. Нямам съмнение, че екипът ми ще се представи на ниво. Днес от 10 ч. в училищния двор даваме старт на Дните на отворени врати“.

В допълнение на думите на директорката и детайли по организацията на румънските гости, потърсихме и г-жа Калинка Русалова – ст. учител ГЦОУД/НЕ и председател на комисията за търсене и разработване на проекти към училището.

"Повече от 9 г. съм в тази комисия и в търсенето на нови проекти и възможности за училището, срещнах не само партньори, но и приятели, с които продължаваме да си сътрудничим и до днес. С проф. Киприян Блаж - училищен инспектор по европейски проекти и програми, окръг Тимишоара, от няколко месеца поддържаме кореспонденция, за да уточним подробностите около гостуването.

Групата, която ще посрещнем се състои от 4 образователни експерта и 5 учители. Обмяната на опит се осъществява благодарение на програма "Еразъм“. Искам да отбележа, че със спечелената акредитация /финансова помощ/ тези хора могат да отидат където си поискат на обучение в Европа, но избират да дойдат в нашето училище. И има за какво“, споделя Русалова.