Община Видин организира тържествено посрещане на участниците в тазгодишното издание на гребния поход. Събитието се състоя пред Епиграфския център в близост до крепостта "Баба Вида“.

Заместник-кметът на Видин Борислава Борисова приветства от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име гребците с "добре дошли“ в нашия старопрестолен град с двехилядолетна история. "За поредна година гребци от различни държави слизат на дунавския бряг при емблематичната средновековна крепост "Баба Вида“. Радвам се, че отново Видин е домакин на най-голямата туристическа гребна регата, която дава възможност за опознаване между различните култури, както и за създаване на много нови приятелства“, каза Борисова.

Тя отбеляза, че Общината, съвместно с Регионалния исторически музей, организира туристическа обиколка за участниците в регатата, за да разгледат част от уникалните културно-исторически паметници във Видин. Заместник-кметът изрази увереност, че те са останали с чудесни впечатления от нашия град. Борислава Борисова пожела на организатора на българския етап Стилиян Бонев и на участниците здраве, успех и попътен вятър.



Стилиян Бонев благодари на Община Видин за гостоприемството и за създадените условия за комфортно лагеруване на участниците. "Без съдействието на Общината тази регата няма да е същата. Международната гребна регата пътува по Дунав за 65-и път и Видин винаги е бил един гостоприемен домакин“, подчерта Бонев. В знак на признателност, той подари на заместник-кмета сувенири от ТИД 2022 г.



Председателят на Туристическо дружество "Бонония“ д-р Борислав Милчев също благодари на Община Видин, както и на всички членове на дружеството за създадената организация за посрещане и настаняване на участниците в дунавската регата.

Борислава Борисова подари рекламни материали на Община Видин на Стилиян Бонев, както и на ръководителите на групите от участващите държави – Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, Великобритания, Франция, Канада.



Талантливите деца от Народно читалище "Светъл ден-2009“ зарадваха гостите с кратка програма. А благодарение на Туристическо дружество "Бонония“ гребците имаха възможност да хапнат вкусна рибена супа.