Велико Търново ще е домакин на петото издание на международната научна конференция "Иновативно STEM образование", предаде кореспондент на "Фокус".

Форумът е четиридневен с акцент върху изследвания, иновативни образователни технологии и добри практики в трансдисциплинарната STEM област. Специално внимание ще бъде обърнато на тяхната дигиталната достъпност за хора със специални потребности.

Програмата включва доклани на експерти и учени от няколко държави, сред които и председателят на Националния STEM център към Министерството на образованието и науката, разпределени в шест сесии. Основен организатор на събитието е Институтът по математика и информатика при БАН. Съдействие оказват филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново, Институтът по роботика към БАН, Техническият университет в Габрово, Регионалният академичен център във Велико Търново и Съюзът на математиците в България.

Официалното откриване на събитието е от 10:00 часа утре във филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново.