Между 90 и 350 лева са кувертите за Новогодишната нощ във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. В тази цена е включена празнична вечеря, предимно от 4-степенно меню, парче баница с късмети, аперитив и чаша вино. Във всички заведения, които ще посрещнат посетители на 31 декември е предвидена и специална програма – на места с диджей, на места с оркестър или гост изпълнител. Според това се определя и стойността, която гостите ще платят. В кръчмите в центъра кувертите са между 150 и 180 лева, а в тези по кварталите около 100 лева. 300 или 350 лева ще платят тези, които са избрали да посрещнат 2023-а година в Арбанаси.

В дискотеките и баровете цените са между 60 и 150 лева. В тях са включени мезета, коктейли и други напитки. Има и програма с известни артисти, като колкото повече и по-известни са те, цената е толкова по-висока.

Въпреки, че цените са по-високи в сравнение с предходната година, места вече няма. Повишението е с между 10 и 30%. Заети са и почти всички хотели, като там цените са пакетни – за два или три дни с включена празнична вечеря и варират между 450 и 850 лева. За децата до 12 години се плаща на половина, като това е офертата и в заведенията.

Голям интерес има и към къщите за гости в околностите на Велико Търново, като наша проверка показа, че и там офертите са за минимум два дни, а цените са в изключително широк диапазон – между 250 и 3500 лева.  

 

За закъснелите да запазят места Община Велико Търново е подготвила богата и разнообразна програма на площада пред местната администрация, която започва в 22:30 часа и е напълно безплатна. Организаторите обещават много положителни емоции, изненади и подаръци.

Луиза ТРАНЧЕВА