Между 35 и 45 лева са цените на кувертите за 14 февруари във Велико Търново. Това показва репортерска проверка на "Фокус“. Някои от заведенията в центъра на града са пуснали различни менюта, на различна стойност за двата празника, които отбелязваме днес – Трифон Зарезан и Свети Валентин. Те включват салата, основно, десерт, минерална вода и музикална програма. Интересно е, че през тази година повечето механи и ресторанти ще работят на свободна консумация. Места почти никъде няма, казват управителите. Маси са запазили както влюбени двойки, които ще отбележат Свети Валентин, така и големи компании, които ще празнуват Трифон Зарезан.

В клубовете, които са в центъра на града, ще има тематични партита, като на места клиентите ще забавляват и специални изпълнители. В тях също няма специални куверти. Входът на повечето места ще е свободен, като са предвидени и промоции – поръчваш бутилка твърд алкохол и получаваш подарък вино. Баровете обещават интересни програми с много забавление и награди за всички празнуващи.

Относно цените на цветята и традиционните за Празника на влюбените подаръци, те не са се променили в сравнение с предходната седмица. Повишение, обаче има, както вече ви информирахме, в сравнение с миналата година.

Луиза ТРАНЧЕВА