Четири срещи с представители на местната власт и полицията за противодействие на престъпността се проведоха в осем общини в Ловешка област. Те бяга организирани по инициатива на Районна прокуратура – Ловеч, съобщават за "Фокус“ от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново. В тях се включиха кметове, заместник - кметове, кметски наместници от общините Троян, Априлци, Ловеч, Угърчин, Летница, Тетевен, Ябланица и Луковит. На срещите присъстваха началниците на районните полицейски управления на МВР в градовете  Ловеч, Троян, Априлци, Угърчин, Летница, Тетевен, Ябланица и Луковит.

И.Ф. районен прокурор Кънчева  разясни целите на срещата – комуникация между институциите по наболелите проблеми на обществото - държането  и употребата на наркотични вещества,  шофирането след употреба на наркотични вещества и алкохол, деянията извършени от малолетни и непълнолетни лица, провеждането на масирана кампания за ускоряване работата по образуваните досъдебни производства, свързани с държането на наркотични вещества. Разясни възможностите за подаване на сигнали, свързани с конвенционалната престъпност, като предостави координати за връзка с районния прокурор в РП – Ловеч, дежурните прокурори в съответното териториално отделение на РП, телефонни номера и графици в официалния сайт на ПРБ.

Представителите на местната власт и на органите на МВР също изразиха становища по актуалната обстановка в районите и всички присъстващи на срещите се обединиха около виждането, че успешното противодействие на престъпността може да бъде осъществено единствено чрез ефективно сътрудничество и взаимодействие между всички институции, в съответствие с предоставените им закона правомощия и изпълнение на вменените им задължения.