С атрактивна програма Велико Търново ще посрещне новата 2023 година. От Общината в старопрестолния град уточняват за "Фокус“, че жителите и гостите на старопрестолния град ще могат да се насладят на изпълненията на едни от най-популярните български групи – "Мери Бойс Бенд“ и рок-легендите от БТР. А по традиция, в минутите на новогодишната нощ Професионален фолклорен ансамбъл "Искра“ ще зарадва празнуващите с пъстра палитра от автентична българска народна музика.

Празничната програма започва в 22:30 часа пред сградата на Общината. Първата част – до полунощ, е отредена за "Мери Бойс Бенд“, спечелили сърцата както на българската, така и на европейската публика. В 23:50 ч. ще бъде отслужен празничен благослов, а кметът Даниел Панов ще поздрави жителите и гостите на Велико Търново и ще посрещне заедно с тях Нова година.

Точно в полунощ с първите секунди на 2023-а година небето над града ще бъде обагрено от празничните илюминации и фойерверки. Голямото новогодишно хоро ще бъде поведено от Ансамбъл "Искра“. А кулминация на празничната програма ще са изпълненията на обичната рок-банда БТР.