За нито един от пациентите няма опасност за живота. Това каза от болницата в Стара Загора здравният министър Асен Меджидиев във връзка с пострадалите мигранти при инцидента на АМ "Тракия" от тази сутрин, предаде репортер на "Фокус". 

Здравният министър каза, че 30 души са били хоспитализирани, като четирима от тях вече са изписани. Останалите 26 остават в болницата за да бъдат извършени съответните процедури. 

Относно информацията, че има дете в тежко състояние, министърът обясни, че няма опасност за живота му. и то не е губило съзнание

"В по-тежко състояние е едно детенце на около 11-годишна възраст, което се намира в Калиев с комоцио, но без загуба на съзнание. Направен е скенер, няма тежки увреждания, състоянието не е животозастрашаващо", каза Меджидиев.

Веднага след получаването на сигнала за инцидента са били изпратени шест линейки, които са откарали пострадалите. 

"Първоначалната реакция е била с 6 линейки са ги прекарали на няколко пъти – 3 линейки от Стара Загора, 2 от Чирпан и 1 от Братя Даскалово. Екипите, които са реагирали на място – двама гръбни хирурзи, двама ортопеди, двама неврохирурзи и четирима души от "Спешно приемно отделение“, каза още той.