Медицински сестри от Сливен протестираха днес пред Съдебната палата  в града в знак на подкрепа на колегите си от Областната болница в Добрич. Там в същия  час медиците бяха призовани в Районния съд заради участие в предупредителна и в ефективна стачка.Това обяви пред журналисти Надежда Маргенова, организатор на протеста в Сливен и член на Синдиката на българските медицински специалисти, предаде репортер на Радио "Фокус" - Сливен.

Добричките медици са били призовани в съда, заради подаден от  работодателя иск, че стачката е незаконна, поясни Маргенова.

 

"Ние  подкрепяме колегите си, защото техните искания са и наши, има вероятността и ние да бъдем на тяхното място, да излезем със стачка и да се борим за правата си и за  достойно възнаграждение.Цената на стачката не ни плаши. Ние няма да се спрем. Ще продължи, независимо дали е незаконно. Няма какво да губим", каза още тя.

Според Маргенова, освен по-високо заплащане,  са достойни условия на труд, за достойно обгрижване на пациентите, свързано с дефицита на кадри. Около 30 медицински сестри участваха в протеста в Сливен. Според организаторите, останалите им колеги са били на работа.