Златно отличие от IX издание на BALKAN MEDICAL AWARDS 2024 получи старшата медицинска сестра Мария Георгиева, д. оз., от Втора клиника по кардиология - неинвазивна, в УМБАЛ "Св. Марина“- Варна и хонорован преподавател в Катедрата по здравни грижи в МУ "Проф. д-р П. Стоянов“- Варна.

Престижната награда е в категория "Професионално признание в здравните грижи“. Събитието, по време на което бяха раздадени т. нар. медицински Оскари, бе организирано от Global Media Global Leaders, и бе проведено на 5 юли в София.

Мария Георгиева бе номинирана от Българската Асоциация на специалистите по здравни грижи за особени заслуги в грижата за пациентите със сърдечна недостатъчност в България и за просветителската си роля, свързана с разширяване на знанията за това заболяване сред обществеността.

Наградата е признание и за всеотдайната работа на специалистите по здравни грижи в УМБАЛ "Св. Марина“- Варна, както и за високото качество на преподавателската и научна дейност в МУ-Варна в специалност "Здравни грижи“.

Мария Георгиева е сред отличените достойни български здравни специалисти, наред с известни лекари като проф. д-р Иво Петров, проф. д-р Цекомир Воденичаров и др. и е единствена от Варна и цяла Североизточна България.