Група от 20 лекари и медицински сестри от МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали бяха на посещение, с цел обмяна на опит, в Университетската болница към Тракийския университет в град Одрин, Република Турция, съобщиха от общината.

Медиците от кърджалийската болница бяха посрещнати от ректора на Тракийския университет в Одрин – проф. д-р Ерхан Табакоглу и главния лекар проф. Абдуллах Таш.

Гостите от МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" имаха възможност да посетят всички отделения на университетската болницата в Одрин. Да се запознаят с организацията на работа в тях, както и да присъстват на сложна операция.

Българските медици изразиха задоволство от обмяната на ценен опит.  Споделиха, че са останали впечатлени от високотехнологичното медицинско оборудване в болницата към Тракийския университет.

На обща среща между лекарите и сестрите от МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" и колегите им от Университетската болница към Тракийския университет в град Одрин, Р Турция бе взето решение  визитата да бъде върната през есента.

Делегации от Тракийския университет са били досега няколко пъти на посещение в Община Кърджали и МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" през последните години.

Ръководството на университета в Одрин и лекари от болницата към учебното заведение са на мнение, че също могат да почерпят опит от българските им колеги.

На 27 март от 14.00 часа в Община Кърджали ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между Община Кърджали и Тракийски университет  - Одрин, Република Турция.                                                        

Подписи под документа ще положат Ерол Мюмюн, кмет на Община Кърджали проф. д-р Ерхан Табакоглу, ректор на Тракийски университет - Одрин, Република Турция.