"Меден ден“ си организираха в Професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон“ във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. От училището уточняват, че идеята е част от проект "Град“ за дивите пчели“, с който школото участва в национален конкурс за най-добра инициатива. Основната цел е била изграждането на "град“ за дивите пчели чрез поставяне на "хотели“ за пчели. 

"Две от дейностите  приключиха в този ден. Обявяване на резултатите от конкурса за рисунка на тема "Медоносната пчела“ за ученици от I,   II, III и IV клас и кулинарната арт работилница "Меден ден“ за ученици от IV, V и VI клас. Интересен факт е, че ментори в кулинарната арт работилница бяха учениците професия "Ресторантьор“ от XIбклас, специалност "Кетъринг“  и XI клас, специалност "Производство и обслужване на ЗХР“. Те помагаха на учениците от шест отбора, приготвящи здравословни десерти с мед. Жури в състав д-р Светлана Моминска от РЗИ, Татяна Данчева, директор на училището и Тодор Николов, председател на ученическия съвет определиха победители в различни категории на кулинарната арт работилница. Рисунките бяха оценени от учениците от Ха клас,  специалност "Рекламна графика“, разказва Славка Проданова, преподавател в училището.

След конкурса гимназията е получила "хотел“ за диви пчели. Ученическият съвет на училището ще избере мястото, на което да го постави, съобразявайки се с изискването за предпазване на преминаващи хора от ужилвания.