"За нас като социалисти най-важното са хората и те продължават да бъдат". Това заяви на пресконференция в националния пресклуб на БТА в Добрич водачът на листата от кандидати за народни представители в 8-ми МИР-Добрич на Коалиция "БСП за България" Мая Димитрова, предаде репортер на "Фокус". Слоганът на кампанията е: "Да, можем!" и доказахме, че можем", каза Мая Димитрова и допълни: "Доказахме го с работата си в Народното събрание като по-голяма част от социалната програма на БСП е реализирана".

Резултатът е следствие от последователното отстояване на тази програма. В кръгозора са младите семейства, работещите хора, учениците. Поставен е акцент върху здравеопазването, образованието и на първо място за БСП - доходите на хората. "Свидетели сме, че все по-трудно хората успяват да си закупят стоките от първа необходимост", отбеляза Мая Димитрова и допълни: "Ние го доказахме, можем и ще продължим да работим за хората и в името на хората".

В срещата участваха освен Мая Димитрова, водач на листата и народен представител в 45-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание, юрист по професия, Боян Саркизов, учител, общински съветник и председател на БСП – Добрич, Маринела Балчева, работи в сферата на селското стопанство, Мария Кирякова, фармацевт и председател на БСП в Каварна, Деян Николов, собственик на бизнес в сферата на счетоводството и финансите,  Иван Костов – инженер, председател на Управителния съвет на Асоциацията на предприятията от градски електротранспорт, Галин Иванов, икономист, Божидар Димитров, председател на Движението на ветераните в БСП в Добрич, Стоян Люцканов – мениджър в сферата на туризма.

Жулиета НИКОЛОВА