Битката вчера за първото място в общинската надпревара по баскетбол 8 – 10 клас в залата на стадион "Севтополис" в Казанлък се състоя между отборите на ППМГ "Никола Обрешков" и НУПИД "Акад. Дечко Узунов", предаде репортер на "Фокус". Тази година в първенството, което премина на много високо ниво, взеха участие четири отбора от училища в общината.

Невероятна игра от страна и на двата отбора на финала до самия край пред многобройна публика и пълна зала. ППМГ "Никола Обрешков" завоюваха победната купа с 3 точки разлика в оспорвана надпревара пред Художествената гимназия. Трети се класираха юношите от отбора на СУ "Екзарх Антим I". Наградата за най-добър реализатор спечели категорично Диан Господинов от НУПИД "Акад. Дечко Узунов".

"В тази изключително емоционална година за казанлъшкия училищен спорт благодарим на всеки, дръзнал да се устреми към победа и напомняме, че най-важно е участието и натрупания опит, който непременно ще донесе по-добри резултати в бъдеще!", заявиха от Община Казанлък.

От днес започват срещите между най- големите ученици във възрастова група 11-12 клас.