Математическа паралелка скара Дупница с Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. За двоен стандарт заговори председателят на ОбС в Дупница Костадин Костадинов, след като за ПМГ – Кюстендил беше разрешено сформирането на втора паралелка за прием V клас, а вторият по големина град в областта отново остана без математическа паралелка.  

В края на месец април стана ясно, че обединените усилия на ръководството на Природоматематическата гимназия в Кюстендил, общинската управа, областна администрация и част от народните представители, са дали резултат. За новата учебна година ще има две паралелки за прием V клас.

В същото време в Дупница останаха огорчени. Там, според председателя на ОбС вече две години се работи за разкриването на математическа паралелка, но това не се е случило. "Извървяхме целия път. Осигурихме необходимия ресурс, спазихме всички изисквания. Нашата цел беше да има по една паралелка в Кюстендил и в Дупница“, каза Костадин Костадинов.

Председателят на местния парламент не скри своето незадоволство и огорчение от управлението на образователния сектор в областта. "Дупница не е втора ръка и никой не може да се подиграва с нашите интереси. Има двоен стандарт“, коментира Костадин Костадинов. Той посочи, че за тази несправедливост трябва да се носи отговорност.

Венцеслав ИЛЧЕВ