Общественият съвет към Математическа гимназия “Акад. Кирил Попов" предприема практически стъпки към осъществяване на проекта за нова сграда на училището. На 17.01.2023 г. негови представители проведоха първа работна среща с г-н Стефан Стоянов - заместник-кмет “Образование, бизнес развитие и европейски политики". На нея се обсъдиха липсата на напредък до този момент, съвременните изисквания към образованието и проектирането на подобен тип сгради, както и възможностите за бъдеща съвместна работа в разумни срокове.

Членовете на Обществения съвет заявиха желанието си проектът за нова сграда да намери място в индикативния списък с приоритетни проекти на Община Пловдив в ПИРО. Това вече беше и публично поискано на общественото обсъждане на 10.01.2023 г. Ангажираха се с активна работа при изработването на задание за проектиране.

Общественият съвет към Математическата гимназия ще отправи покани за срещи и към всички общински съветници с цел осигуряване на подкрепа за финансиране от бюджета на Община Пловдив за 2023 г. на архитектурен конкурс за проектиране на нова и съвременна сграда на Математическата гимназия.