Масово заменят членове на секционните избирателни комисии в Кюстендилско. Това съобщи пред журналисти Венцеслав Механджийски, председател на Районната избирателна комисия, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил.  "За съжаление, неочаквано за мен, има много смени на членове на секционно избирателните комисии, по груба сметка може да се каже, че от 2200 членове на секции досега са били сменени над 1200“, каза Венцеслав  Механджийски.

По думите му вече е проведено обучение на членовете на секционните избирателни комисии, но може и да има проблеми при попълването на протоколите.

Венцеслав  Механджийски коментира и организацията по предаването на протоколите в РИК. Според него  с общините е уточнен методът по който ще пристигат представителите на секциите, изготвен е съответният график. Планът на действие в нощта на вота също е ясен, представител на областна администрация ще координира връзката на РИК с общините, при освобождаване на комисия на дадена община ще се вика следващата. Целта е да няма струпване на хора.

На база на избирателните  списъци, изготвени от ЦИК броят на избирателите е 128 900. За община Кюстендил те са 66 300 , а за община Дупница около 40 000.

Венцеслав ИЛЧЕВ