Полицейски проверки на 844 лица и 717 моторни превозни средства са извършени в хода на специализирана операция, проведена на територията на област Силистра. От ОДМВР-Силистра съобщиха, че в мащабната акция са участвали служители на секторите "Противодействие на криминалната престъпност“ и "Противодействие на икономическата престъпност“ към Областната дирекция на МВР – Силистра и на трите районни управления. На два контролно-пропускателни пункта със свои сили се включи Зоналното жандармерийско управление – Русе.

Активните полицейски действия имаха за цел противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност в региона. В хода на операцията в частен дом в село Окорш са намерени 70 литра алкохол без акцизен бандерол. Високоградусовата течност с характерен мирис на ракия е иззета, извършва се проверка по чл. 234, ал.1 от НК.

Незаконни дърва за огрев, съхранявани без необходимите разрешителни документи, са открити на два адреса в селата Ситово и Черногор. Установени са две лица, заподозрени като извършители на кражби на имущество в селата Богорово и Средище. За установени нарушения са съставени 96 акта и са наложени 63 глоби по фиш. Съставени са 14 протокола за предупреждение по чл.64 и чл.65 от Закона за МВР.

Мобилни полицейски екипи са извършили проверки на 19 търговски обекта, 20 питейни заведения, 9 пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, 9 автокъщи и автоморги, 6 заложни къщи. Проконтролирани са рискови места и лица от активния криминален контингент.