Специализирана полицейска акция, касаеща битовата престъпност, Закона за движение по пътищата и по линия на предстоящите избори започна в 7,00 часа на територията на Районно управление - Раковски. Участват екипи на районното управление, сектор Специализирани полицейски сили, жандармерията, инспектори от БАБХ и РДГ и други, съобщи пред камерата на "Фокус" временният началник на РУ - Раковски главен инспектор Пламен Арабски.

Акцентът на акцията е противодействие на престъпността по всички направления, включително държане, употреба и разпространение на наркотични вещества, незаконна дървесина. 

Търговията с гласове за предстоящите избори е част от проверките и в тази връзка ще бъдат проверени собственици на фирми и заложни къщи и ще се проведат беседи с ромското население. При конкретна информация ще се предприемат конкретни мерки. 

Към момента не са установени проблемни зони и няма конкретни сигнали, уточни Арабски. Няма арестувани лица. 

Вече са проверени над 200 превозни средства и са съставени около 40 акта и около 30 фиша за нарушения на ЗДвП. 

Проверки ще се направят в хранителните магазини за акцизни стоки, наличие на касови апарати, тефтери. Особено внимание ще се обърне на предоставянето на хранителни продукти на вересия, продажба на дърва по занижени цени, което е част от мерките за превенция на купуването на гласове в малките населени места.