Осем души са задържани за различни престъпления при специализирана полицейска операция, проведена през изминалото денонощие в Пазарджишка област. Това съобщи говорителят на областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Той уточни, че акцията е свързана с противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и пътната безопасност. Проверени са 1210 човека, 924 моторни превозни средства, пунктове за изкупуване на метални отпадъци, автоморги, сервизи, заложни къщи и търговски обекти.

В хода на операцията са регистрирани 28 престъпления, образувани са 16 досъдебни производства и са съставени 29 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

В акцията са участвали служители от всички полицейски структури на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, а също така четири екипа от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, посочи още Мирослав Стоянов