Примамки за кучета са били разпръснати в столичния квартал "Западен парк“. За това сигнализират граждани, които живеят в квартала.

"Той е вложил сърце и душа в този проект. Инвестирал е средства за нови самонарезни винтове и други метални детайли. Старателно ги е привързал с парче сланина и кости от пиле. Осигурил е здрав конец и десет здрави възела. Сега остава някое куче да го изяде", казва Евгени Генов пред bTV. 

Той има две кучета. Едното от тях при разходка в ранни зори открива странното приспособление, на което има храна и предмети. Първоначално Евгени мисли, че става дума за отпадъци. При по-обстоен преглед мъжът разбира, че това е "машина за убийство на животни“.

За щастие неговото куче не поглъща опасния предмет. Евгени го заснема и изхвърля в кофата. Казва, че не е подал сигнал, защото преди много пъти го е правил, но не е имало никаква реакция. Той обясни, че всеки ден вижда всякакви хора в парка и това може да е дело както на възрастен, така и на дете.

Илия Атанасов от 3 РПУ обясни, че от началото на тази година не са постъпвали подобни сигнали при тях. Важното е обаче да се подават сигнали, за да се направи проверка и да се пресече тази опасна практика.