Изложба с мартенички, изработени от ученици и възпитаници на детските градини в Горна Оряховица подреждат в града, предаде кореспондент на "Фокус“. Експозицията ще бъде подредена днес, в навечерието на 1 март, пред Община Горна Оряховица.

С тази изложба бъдещето на Горна Оряховица ще отправи своеобразен поздрав към всички.

"Съгражданите ни ще могат да се порадват на красивите произведения, да се заредят с настроението на предстоящия празник“, коментира зам.-кметът по хуманитарни дейности и спорт Петя Иванова, по чиято инициатива се организира изложбата.

От Общината благодариха на всички младежи, както и на всеки един от техните учители и ръководители, участвали в изработването на мартениците.

Преди да бъде подредена експозицията на открито, специалните пана украсиха фоайетата в сградата на Общината, за да посрещат служители и посетители.

820 мартеници-гривни изработиха и децата от клуб "Земята и ние“ при горнооряховския Център за подкрепа и личностно развитие с ръководител Жанета Никифорова. Всяка година малчуганите се включват с желание, старание и сръчност в инициативата "Подари усмивка“ на Община Горна Оряховица.

Пълна кошница с мартенички ще зарадват и този път горнооряховчани. Ще бъдат подарявани на случаен принцип в централната част на града. От специалните червено-бели гривнички ще получат и потребителите по програмата "Топъл обяд“.

Изработени от децата в клуб "Земята и ние“ мартеници ще посрещат също и посетителите в общинския информационен център, данъчната служба и администрацията.