За 8-ма поредна година Гьоте институт и галерия "Кредо Бонум“ дават шанс на младите артисти чрез изложбата "Арт старт". Това коментира в предаването "Куфарът на фокус“ на Радио "Фокус" дизайнерът Марта Москова, специализираща в металообработката и фината ръчна изработка.

Едно от произведенията, представени в "Арт старт“, е скулптурата "Изворът“, която е вдъхновена от планинския извор, сподели авторът й, като разказа още, че винаги е харесвала и събирала камъни. "Реших, че искам да направя огромна скулптура и тъй като много се радвам на камъните реших, че това е едно предизвикателство, което би било интересно и трудно, и впечатляващо за гледане. Скулптурата е и фонтан и копира планинския извор и позволява той да бъде донесен до различни пространства, където няма такива.“

Артистът сподели още, че това е била най-трудната работа, която е правила, като идеята е да се пресъздаде това чувство на радостно опиянение от природата, когато гледаме движението на водата – извора, реката, поточето. "Исках да направя моята интерпретация на това усещане,“ уточни тя.

Марта Москова  сподели още, че черпи своето вдъхновение от фантастичните образи от фантастичния свят, който си е създала вътре в себе си от малка с четенето на много книги.

Творбата "Изворът" е точно едно такова пресъздаване идеята за магически предмети.

Ася Александрова