С юмруци, с шамари. Главата ми цялата беше в цицини. Тук е лепено, тук е лепено. Накрая ме събори на земята - това, което помня и ме блъскаше в корема и в гърба. Свидетел на побоя стана 4-годишният ни син.

Това сподели 25-годишната Мария Русчева от Бургас, пребита от мъжа, с когото живее. Бургаският районен съд наложи постоянна мярка "задържане под стража" на 29-годишния мъж, който е упражнил домашно насилие над приятелката си. Младата жена е с травми по лицето и главата, настанена е в болница, без опасност за живота.

В нощта на 23 ноември Мария решава да напусне жилището, в което живее със своя приятел и 4-годишния им син. По-рано двамата решили да се разделят по взаимно съгласие. Докато изнася багажа си, мъжът я напада.

"Когато станах вече от земята и видях, че всичко е в кръв и главата ми беше в кръв. Взех си детето и си тръгнах", казва още Мария Русчева.

Мария споделя, че мъжът ѝ е посягал и друг път. Има и 3 медицински свидетелства:

"Всеки, който го познава и всеки, който се свърза с мен казва, че това не вярва да го направил. Не мога да повярвам, той не е такъв човек."

Заради преживения стрес с 4-годишното момче ще работи психолог, пише БНТ.

"Децата са може би 95% свидетели на домашно насилие, което е изключително тежко за тях, защото едно дете не е нужно да бъде ударено от родителя. Достатъчно е просто да види какво се случва с майка му", каза адв. Невена Чайпек, Център по превенция на насилието и престъпността.

От Центъра за превенция на насилието в Бургас заявиха, че след случая на Дебора от Стара Загора, в рамките на 10 дни през август са постъпили 14 молби от жени, търсещи помощ.