Мария Лалева представя книга във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус". Попуярната писателка гостува в града в рамките на форума "Фоайе на книгата". Срещата ѝ с читателите ще е в Регионалната библиотека "Петко Р. Славейков" от 18:00 часа. Лалева ще запознае местните с новата си книга "Пасиансът на архангелте". В нея тя разказва за семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия.

"Човешкият свят, разделен на черно и светло, ад и рай, лъжа и истина, его и душа се разкрива чрез история, наситена с предизвикателства и болка", споделя Мария Лалева, която бе начело на класациите за продажби на художествена литеаратура в България с романа си "Живот в скалите".

От 14:00 часа днес в Читалнята на библиотеката ще се проведе среща-разговор с проф. Димитър Димитров, зам.-ректор на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" на тема "За разделена и обединена Европа от античността до днес". В 16:00 часа на същото място ще бъде представена детско-юношеския роман "Чочо Мозъка и вълшебният айфон". От 17:00 часа ще има среща-разговор с разследващата журналистка Еми Мариянска.

Луиза ТРАНЧЕВА