Кметът на Бургас Димитър Николов се срещна с най-обсъжданата светска двойка – Мария Бакалова и сина на Мария Гроздева – Валери Григоров. Те бяха в компанията на майката на Мария, Румяна Бакалова.

Бургаската актриса ще организира киноклас в Бургас това лято. Инициативата ще се реализира по покана на кмета Димитър Николов, съобщиха от Община Бургас.

Големият опит, който младата, но вече световноизвестна бургаска звезда натрупа в мащабни холивудски проекти, трябва да се предаде, защото е истинско вдъхновение за подрастващите. Това е и основната идеята на кинокласа, а Мария Бакалова ще намери време, въпреки многото си ангажименти, за осъществяване на добрата инициатива.

 "Ти си голям наш посланик и винаги разказваш за Бургас, за което сме ти много благодарни. През последните години тук се снимат доста филмови продукции с подкрепата на Общината. Освен съфинсиране, Бургас предлага и интересни локации – Солниците, Атанасовско езеро, рибарското селище Ченгене скеле, астров Света Анастасия. Това е още една възможност да се промотираме пред световни кинокомпании. Мислим и работим в тази посока, защото градът има сериозен потенциал“, каза кметът Димитър Николов.

На днешната среща присъства и зам.-кметът Диана Саватева, която посрещна официалните гости.

Междувременно българската актриса Мария Бакалова стана новото попълнение в киновселената на "Марвел". На 5 май на голям екран излиза дългоочакваният "Пазители на галактиката 3". Звездният актьорски състав на филма включва Крис Прат, Зоуи Салдана, Вин Дизел, Дейв Батиста, Брадли Купър, Силвестър Сталоун.