Днес в София ще се проведе  10-часов Маратон на Японските изкуства, съобщиха организаторите. Предвижда се да има куклен театър, бойни изкуства, демонстрации, работилници, беседи и всичко това с Вход свободен.

Ето и част от програмата: 

Японски куклен театър "Такеда , със спектаклите на Театрална формация "Сенджу“ - "Дъщерята на самурая“ и "Иссън Боши“. И двата спектакъла са уникални по рода си, защото са създадени с менторството на самия Сенджу Такеда – единственият наследник на театър "Такеда“ в света! Ще видите както традиционни марионетки "Такеда“, така и марионетки-гиганти, маскоти и театър на сенките.

Бойното изкуство Айкидо – демонстрация и беседа за пътя бойното изкуство, неговата философия и сила. 

Шодо калиграфия – в двучасовата работилница ще ви въведем в пътя, основните познания и умения за японската калиграфия, който винаги води до спокоен ум, предавайки духа на словото чрез четка и мастило.   

Оригами клас – в двучасовия клас, ще направим така, че японската хартия в ръцете ни да оживее. Ще създадем чудни фигури, а всичко това ще бъде подкрепено с разкази за възникването на това древно изкуство, криещо своите тайнства.  

Храна за душата и тялото - Мастър класове по приготвяне на суши за деца от 7 до 15 години

Представяне на японска литература преведена на български език и издадена от издателство Книгомания. Благодарение на тях ще има и томбола за посетителите с награди книги. 

Събитието е част от Лятна програма на Столична община и е възможно, благодарение на финансовата подкрепа на Столична община.

Днес от 11 до 21 ч. в Регионален център за съвременни изкуства "Топлоцентрала“, София, 10 часов маратон на Японските изкуства. Вход свободен