Народният представител Манол Генов на предизборна среща в пенсионерския клуб в село Златовръх подкрепи кандидатите за кмет на община Асеновград Петко Чирпанлиев и за кмет на селото Стефка Тоткова. Оживено обсъждане бе проведено по изтегления от кметския екип на Грудев нов кредит от близо 10 милиона лева в последните месеци от мандата и който ще се изплаща в следващите 15 години.

Като досегашен общински съветник и втори в кандидатската листа на БСП д-р Емил Караиванов припомни, че за четири години кметът Грудев не успя да завърши финансово осигурените инфраструктурни и екологични проекти, които наследи, а единствените два нови по-големи обекта – центъра и нова детска градина в квартал "Баделема“ в Асеновград, не само още не са завършени, но са двойно по-скъпи, заради което принуди тяхното мнозинство в Общинския съвет да подкрепи тегленето на кредита.

Следващите няколко мандата кметските екипи не само ще дострояват недостроеното, но ще трябва да съобразяват финансите си с този нов дълг. Както и при други срещи в селата, жителите на Златовръх поставиха пред кандидата за общински кмет Петко Чирпанлиев въпроса за канализацията на селото, за която трябва да се работи през следващия мандат, защото е крайно време селата да придобият облик на съвременни селища.

В тази връзка беше поставен и проблема с належащия ремонт на покрива на читалищната сграда, която е общинска собственост и отговорността за стопансването е на общината. В унисон с местните проблеми бяха и основните акценти в предизборната програма на кандидатката за кмет Стефка Тоткова – за чиста околна среда, за нови детски площадки.

На предизборната среща присъстваха още и кандидатите за общински съветници Енко Найденов, Красимира Йовчева, Гео Караданов, Елена Даракчиева и Кирил Кирев от коалиция "БСП за България“.