Затворихме времето на местни избори, 2023 за Пловдивска област. Имаме много поводи за радост, сериозни поводи за разочарование и време за поуки, заяви Манол Генов. И допълни:

Резултатите на общините никак не са лоши. Имаме общо осем общини в областта, които имат кметове пряко или в коалиция, избрани с името на партия БСП. За малко не ни достигна до победата в още няколко общини, знакови, големи общини с много достойни кандидати. Бях в цялата кампания навсякъде из областта. Видях ентусиазма на хората, уверих се в надеждата за промяна. Станахме и свидетели на това как на много места наши противници държат хората в страх и зависимости. Ние, социалистите в областта, се справихме добре, винаги можем да си пожелаем още по-добро представяне и това да ни е мотив за следващи избори.

Сега държа лично и заедно с вас да поздравим кметовете на общините, спечелили с наш мандат. А това са Димитър Здравков на община Садово, Пламен Михайлов на община Родопи, които с внушителния вот в тяхна подкрепа ни зарадваха още на първия тур. Поздравявам и Николай Митков , затвърдил втория си мандат с огромна подкрепа в община Първомай, както и цялата поредица от спечелените нови кметски места в общините: Ива Вълчева в община Хисаря, Калин Калапанков в община Брезово, Николай Баков в община Перущица, Станислав Станоев в Сопот. Национално новина стана вотът за община Стамболийски, където местна коалиция, начело с БСП, успя да прати в миналото управлението на областния лидер на ПП ГЕРБ. Затова поздравление и за новоизбрания кмет на Стамболийски, Петър Неделев.

Специални благодарности и много чест отдаваме и на нашите успешни кандидати за кметове на Карлово- Веска Ненчева, на община Асеновград- Петко Чирпанлиев, и на община Марица- Виолета Христодулова. Водиха достойна кампания, спечелиха огромна подкрепа, но противникът се оказа с ресурс и мотивации, които не позволиха за малко да се поздравим и там с победи. Поздравления и за многото новоизбрани общински съветници и кметове на населени места.

Не беше лесно, но работихме заедно с отдаденост и увереност, така и ще бъде! Бъдете здрави!