Малтретираното 5-годишно дете в Пловдив ще бъде върнато в защитено жилище след болницата. Това съобщи за Plovdiv24.bg директорът на дирекция "Социално подпомагане" - Пловдив Донка Аргирова. Тя уточни, че детето е все още в лечебно заведение, възстановява се и има необходимост от специални медицински грижи. Социални работници също са 24 часа при него.

Бащата също го посещава, тъй като не му е отнето правото за това. Той е изявил желание да вземе и отглежда детето при себе си, но социалните инспектори все още правят оценка на родителския капацитет. Ще бъдат спазени всички процедури, работи се активно по случая. Засега нито един от родителите не са с отнети родителски права - нито бащата, нито майката. 

До 9 януари 2024 година в дирекция "Социално подпомагане" - Пловдив не са постъпвали никакви сигнали за малтретиране на това дете, каза Донка Аргирова. Веднага след първия сигнал момчето е било настанено в социално заведение.  

Съдът постанови най-тежката мярка за приятеля на майката, с който тя е живеела.

Очаква се в четвъртък Окръжният съд да разгледа възражението на прокуратурата и да реши дали майката също да бъде задържана.