Малко над 2600 водачи на МПС са били проверени по време на празничните дни в Сливенско. В началото на тази година в ОДМВР-Сливен са планирани редица специализираните операции по пътна безопасност. Всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в най-опасните пътни участъци в областта. Продължава денонощният линеен контрол по автомагистрала "Тракия". 

Екипи на районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел следят за употреба на алкохол от водачи на МПС в малките населени места. Засилено присъствие на патрули ще има по време на предстоящите християнски празници. Проверки ще се правят на входно-изходните пътни участъци и в районите на питейните заведения.  

Продължават проверките за установяване на водачи на МПС, употребили наркотични вещества и техните аналози. 

За периода на празничните и почивни дни от 23 декември 2022 година до 3 януари 2023 година на територията на ОДМВР-Сливен са проверени 2695 превозни средства и 3300 лица. Констатирани са 750 нарушения на Закона за движение по пътищата.Заснети са 694 нарушения на скоростните режими. Съставени са 580 фиша и 170 акта за административно нарушение. 

При обобщаване на резултатите от специализираните операции в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел за посочения период са установени 19 водачи, употребили алкохол. От тях 7 са с показатели на дрегера над 1,2 промила, за което дежурните разследващи полицаи са образували бързи и досъдебни производства. 10 досъдебни производства са образувани срещу водачи на МПС, за които техническите средства са показали положителен резултат за употреба на наркотични вещества. Установени са 7 неправоспособни водачи.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg