Малки сурвакари огласиха с коледни и новогодишни песни Община Ловеч през първия работен ден на 2023 година, съобщиха от общината.

Възпитаниците на Детска градина "Мария Сиркова“ с директор Геновева Стойкова са посрещнати във фоайето от целия личен състав, заедно с ръководството и кмета Корнелия Маринова.

Първи излизат малките певици Виктория Асенова и Ани Михайлова (и двете на 8 г.) изпълнили по една песен. Те са ученици в ЧНУ "Свети Седмочисленици“ и били придружени от техния класен ръководител Детелина Карапетрова. Виктория е носител на 18 награди от различни фестивали в страната и за втори път гостува в общината. Ани участва в класа по пеене с преподавател Теодора Николова.

По-късно гостите от детската градина изнасят вълнуваща фолклорна музикална програма. Малчуганите рецитирали фолклорни наричания, пеели коледни песни, накрая извили и хоро. Всяко изпълнение е било изпратено с аплодисменти от публиката.

За финал децата грабнали сурвакници и сурвакаха за здраве, късмет и берекет кмета Корнелия Маринова, председателя на ОБС Петър Цолов, заместник –кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев, както и останалите служители. В замяна получили лакомства и кравайчета.

Кметът Корнелия Маринова благодари за хубавата програма на сурвакарите и им пожела да бъдат здрави и усмихнати.

"Вие сте най-ценното богатство в нашия град и вашето гостуване като първи гости за новата година - това е най-големият подарък за нас“, каза още кметът.