Българите отново доказаха, че са единни и се включиха в кампанията по събиране на средства за малката Амая, която е само на година и половина, а има нужда от ново сърце. Както Plovdiv24.bg вече писа бебето има нужда от трансплантация, която може да бъде направена в Индия. Вече са събрани над 752 000 лева, но болниците в България могат само да я поддържат с пейcмейкър:

"Амая Абрашева е дете на гранични полицаи. Тя диагностицирана е с тежко сърдечно-съдово заболяване и спешно се нуждае от трансплантация на сърце.

В момента детето е в реанимация в столична болница. Родителите очакват оферта от индийска клиника, която може да извърши животоспасяващата операция.

Сумата, която трябва да бъде събрана до 25 февруари, неделя, обаче е непосилна за семейството. Тя е в размер на 750 000 лева.

По-голямата част от сумата е събрана, но се надяваме, че с ваша помощ, ще се събере и останалата част. Благодарим Ви", написаха близки приятели на  семейството.

Малкото и дребно момиченце се оказа голям боец, който няколко пъти успява да се измъкне от смъртта. Ето цялата ѝ история, разказана от нейния баща:

Ново сърчице за бебе Амая (pavelandreev.bg)