Наркотични вещества иззеха служители на Териториално звено "Борба с организираната престъпност“ – Велико Търново, Районното управление в Горна Оряховица и Управлението в село Балван. От пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват за Агенция "Фокус“, че при една от проверките е разбита и малка нарколаборатория.   Вчера при извършен оглед в жилище в село Самоводене, обитавано от 41-годишен мъж, служители на ТЗ БОП са намерили и иззели  9 растения от рода на конопа, буркани със съцветия, кутии и кофи, съдържащи от растителната маса, електронни везни, опаковки и вакумираща машина. Ползвателят на имота е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Същият ден при проверка в жилище в село Шемшево, обитавано от 37-годишен мъж, е намерено пликче, съдържащо листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Обитателят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

По двата случая са започнати досъдебни производства.    

Вчера следобед в Горна Оряховица е извършена проверка на лек автомобил "Пежо“, управляван от 32-годишна жена от същия град, известна на полицията. Намерена е свивка от цигара, съдържаща около 1 грам растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис и бучки бяло вещество, което е реагирало на амфетамин. При тестване на водачката за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на канабис и амфетамин. Тя е отказала кръвна проба. Задържана е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу нея е започнато бързо производство.