Майсторки на мъниста и шевици показват изкустни творения на специално обособени места по Главната в Пловдив - арт работилница, предаде репортер на Plovdiv24.bg.  Жените са от цяла България и с удоволствие споделят уменията си с пловдивчани. Някои от тях идват за първи път в Пловдив и са доволни от гостоприемството на Занаятчийската камара.

Специален щанд има майсторът на български шевици Светлана Антонова, която също представя ръчно изработени бижута, сувенири и изделия, украсени с традиционна везба.

Посетителите могат да си купят сувенири и художествени изделия на български, арменски, руски, турски и украински художници и занаятчии.

Бижута от специален камък представя и майстор Февзи Акън от Турция. Материалът се нарича още "бяло злато“ и се добива в най-качествената му форма единствено в района на Ескишехир.

За децата също има обособени ателиета по традиционни украински глинени свирки, арменски занаяти, танци, кулинарна работилничка за бисквитки и пленер за най-малките. 

В Пловдив днес и утре отново е празник. Всички проекти, които се представят са част от Културния календар на града и се реализират от екипа на Фондация "Заедно“, с финансовата подкрепа на Община Пловдив.