В Дупница стартират майските празници на културата, предаде репортер на "Фокус“. Официалното откриване ще бъде поставено от 18.30 часа на сцената на площад "Свобода“. От 19.00 часа  ще бъде открита изложбата "Музикалната слава на Дупница", която ще бъде разположена на централния площад и ще представи известни музикални изпълнители от Дупница, а след това започва концерт на Катя и Здраво от дует "Ритон". Концертът "Елате ни на гости“ е и премиера на едноименното национално турне на дуета.  

"Богатата и разнообразна програма се обединява около посланието и логото на тазгодишните културни празници "Изкуството създава приятелства!“. В него са вплетени разнообразни прояви на самодейни и професионални творци обединени от факта, че изкуството е свобода на творческия дух и няма политически оттенък. Множеството цветни ръце в логото на празниците олицетворяват творческото обединение в разнообразието създаващо приятелства“, споделиха организаторите на майските празници в Дупница.

В следващите дни предстоят поредица от събития. Сред тях са изложби, концерти, четения на книги, театрални постановки. Включена е и традиционната церемония "Учител на годината“.