Богата програма е подготвил Регионалният исторически музей в Кюстендил за месец май, съобщиха за "Фокус“ от културния институт. На 5 май от 17.00 часа ще бъде открита гостуващата изложба "Времето на алафрангата". Изложбата е дело на Регионалния етнографски музей – Пловдив и ще бъде представена в залата в джамия "Ахмед бей“.

На 10 и 11 май в специализирания детски кът на музея ще се провеждат занимания за малките посетители. Детската музейна работилница е на тема "Букви и писменост“.

На 13 май ще бъде отбелязана Европейска нощ на музеите. Програмата включва разнообразни събития. Денят започва с игра за любознателни с награди "Отключи историята на своя град" XII с посещение на музейни експозиции и места на памет Кюстендил. Предвидени са занимания за деца в двора на музея и томбола с награди. Ще се състои и концертна програма.

На 13 май всички музейни експозиции ще бъдат отворени за безплатно посещение от 10.00 ч. до 21.00 часа, а  Археологическата експозиция в двора на музея ще приема посетители до полунощ.

Венцеслав ИЛЧЕВ