"Надявам се, че Рангел е казал пред разследващите какво се е случило във въпросната вечер. Кои са участниците, кой по какъв начин е участвал. Това сам човек или двама човека не могат да го направят. Мисля, че има повече замесени“ – това заяви Атанаска Бакалова – майка на убития край Цалапица Митко, предава "Фокус".

Бакалова е в Съдебната палата, където след минути ще се гледа искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража“ за основния заподозрян в убийството Рангел Бизюрев. 30-годишният мъж бе доведен снощи от Дания в България в изпълнение на европейска заповед за арест, а днес бе разпитван повече от 5 часа от следователи в Пловдив.

"Това, че толкова часове е бил там, говори само по себе си, че е говорил и е разказал какво се е случило във въпросната вечер“ – допълни Бакалова.

Жената се надява младият мъж да е казал истината и най-после да се разбере защо синът й е излязъл от дома си и е отишъл в тъмната площадка. Семейството на убития ще се бори за най-тежката присъда – доживотна без право на замяна, за всички, които са помагали и участвали по някакъв начин.

Майката разказва, че е разпитвала хора, които познават Рангел и те са казали, че той е страхлив, не може сам да извърши побой, не е тренирал какъвто и да е спорт.

"Всички казват, че той няма такова сърце. Не е имал пререкания със сина ми. Обичал е като застане в парка са закача 15-16-17-годишните, да ги плясне по врата, да ги ритне по крака. Така се е закачал. Синът ми не обичаше такъв вид шега. Той беше сериозен, спокоен, обичаше да седне, да разговаря, да говорят на някаква тема. Никога не се е карал с който и да било“ – припомня Бакалова.