В началото на следващата година ще бъде премахнато кръговото кръстовище до Водната палата. Движението няма да бъде спирано напълно. Това заяви заместник-кметът по строителство Пламен Райчев, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Решението за отпадането на левия завой на второто ниво на кръстовището е предложение на изпълнителя, след анализ на движението в района. 

Строителните дейности ще започнат в източната част на обекта до Водната палата. Кръстовището няма да бъде затворена изцяло и в западната част ще има движение. 

Проектът за пробива при Водната палата, който е на инженеринг, още преди три месеца е предаден в общината и всеки, който иска може да го види, каза Райчев в отговор на острата реплика на кмета на район "Централен" Георги Стаменов, че не е видял проект.  

"Проектът е малко конфликтен и в преносния, и в буквалния смисъл, заради близостта до река Марица. По-голямата част от пловдивчани го приемат. Чакаме строителното разрешение да влезе в сила" - съобщи Райчев. 

Проектът ще бъде даден на обществения съвет за обсъждане, допълни той и уточни, че въпросният обществен съвет, в който има и журналисти, не е технически орган.