От утре започват работни срещи на община Пловдив с фирма "Тикси", която ще въвежда електронната система в градския транспорт в Пловдив. Това каза пред журналисти зам.-кметът по "Транспорт" Тодор Чонов, предаде репортер на "Фокус". Графикът ще бъде работещ и стегнат за въвеждане на всички компоненти поетапно.

"Считаме, че в рамките на 1 година голяма част от проблемите, които най-много тормозят хората, ще бъдат решени, ще се махнат кондукторите от автобусите, а хората ще плащат чрез мобилно приложение, или с банкова карта. Така, както проектът е изпълнен в София и в други наши градове", обясни Чонов. 

Нещата ще върват паралелно. Общината е поискала от фирмата и екипи, които ще работят в паркирането и в ОП "Организация и контрол на транспорта".

Чонов каза още, че за голямо съжаление компонентите на предишната фирма "Индра" няма как да се използват и те ще бъдат демонтирани. Това са техните монетни апарати в автобусите. На тяхно място ще се поставят новите валидатори. Всичко това предстои тепърва.

Гледайте още във видеото!